2016. január 27., szerda

Choose JOY

Egy nagyon egyszerű, mégis fontos üzenet van a szívemen néhány napja, amit mindenképpen meg akartam veletek osztani. 

Tudjátok milyen az, amikor valami nagyon jó történik veletek, és szinte leterít a boldogság és az öröm? Remélem tudjátok. És voltatok már olyan helyzetben, amikor minden kilátástalannak tűnt, és a legkevésbé sem volt okotok örömködni? Bizonyos értelemben ezt is kívánom mindenkinek, bár legkevésbé sem azért, mert rossz napokat kívánnék bármelyikőtöknek. Egyszerűen csak mert az a tapasztalatom, hogy az ember legkiszolgáltatottabb állapotában tudja megtapasztalni a legintenzívebben Isten szeretetét. 

Mikor gödörben vagy, és nem tudod, mi miért történik, akkor válik csak igazán fontossá egy döntés: tudod-e a körülmények ellenére az örömöt választani és Istent dicsérni, vagy hagyod, hogy a félelmeid és az aggodalmaid legyűrjenek? 



Nem azért írom, mert ez olyan könnyű, vagy mert ez tűnik a logikusnak, hanem mert tapasztalat, hogy ez a hozzáállás, ez a döntés valós örömöt tartogat számunkra. És még csak nem is arról van szó, hogy egyfajta pozitívabb hozzáállás a dolgokhoz az majd kicsit jót tesz a lelkünknek, és egy perc alatt minden megoldódik. Arról van szó, hogy Isten akkor is jó és akkor is szeret, ha minden szétcsúszni látszik. A másik jó hír pedig, hogy ő minden fölött áll. És az a békesség, hogy bármi történhet velünk (tényleg bármi!), nem eshetünk ki az ő kegyelméből és szeretetéből, mert ő mindenhol ott van velünk, képes minden félelmet elvenni. Ez pedig olyan öröm, ami semmihez sem fogható. Természetfölötti öröm ez, amelyet semmi nem vehet el tőlünk. Azt mondta Jézus, hogy "boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa", ami annyit tesz: "boldogok és áldottak, akik felismerik, hogy szükségük van Istenre". (Máté evangéliuma, 5,3 - új 1# és egyszerű 2# fordítás)

Lehetünk hálásak a körülményekből következő örömökért is. Én például nagyon boldog vagyok, hogy a helyemen érzem magam, hogy csodálatos és szerető férjem van, és a legdrágább barátaim a világon. De a legjobb mégis, mikor Isten megengedi, hogy lássam, mennyire kicsi és elveszett lennék nélküle, és így megtapasztalhatom az ő hatalmát és jóságát. 

Él Ausztráliában egy koreai ikerpár, akiknek az élete és gondolkodása nagyon inspiráló számomra. Soniának és Janice-nek a története talán nem szokványos bizonyságtétel, számomra mégis nagyon bátorító. (4:46-tól kezdődik a "lényeg", de az utána elhangzó dalok is nagyon jók. Sajnos nincs felirat, de az angoljuk nagyon könnyen érthető. :)) Hallgassátok szeretettel!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése